U ''Podrumu vina Aleksandrović'' svečano obeležena slava Sv. Trifun

Bez autora
Feb 17 2011

Svake godine, 14. februara ''Podrum vina Aleksandrović'' svečano obeležava najveći vinarsko-vinogradarski praznik, jer je Sv. Trifun zaštitinik i slava vinara i vinogradara. Po starom verovanju, na ovaj dan, vinogradari po prvi put u novoj kalendarskoj godini, odlaze u vinograd i počinju da orezuju lozu u svojim vinogradima. Veruje se da Sv Trifun na svoj praznik pobode u zemlju ugarak i od tog dana sneg počne da se topi. Veruje se i da sa ovim danom počinje proleće, da se budi priroda i ljubav kod ljudi. Tako je bilo i ove godine u vinogradima Vinarije Aleksandrović. Nakon orezivanja vinove loze i sečenja slavskog kolača, u prostorijama vinarije, dočekani su dragi gosti i prijatelji kuće.

U ''Podrumu vina Aleksandrović'' svečano obeležena slava Sv. TrifunSvake godine, 14. februara ''Podrum vina Aleksandrović'' svečano obeležava najveći vinarsko-vinogradarski praznik, jer je Sv. Trifun zaštitinik i slava vinara i vinogradara.

Po starom verovanju, na ovaj dan, vinogradari po prvi put u novoj kalendarskoj godini, odlaze u vinograd i počinju da orezuju lozu u svojim vinogradima. Veruje se da Sv Trifun na svoj praznik pobode u zemlju ugarak i od tog dana sneg počne da se topi. Veruje se i da sa ovim danom počinje proleće, da se budi priroda i ljubav kod ljudi. Tako je bilo i ove godine u vinogradima Vinarije Aleksandrović.

Nakon orezivanja vinove loze i sečenja slavskog kolača, u prostorijama vinarije, dočekani su dragi gosti i prijatelji kuće.

Danas Vinarija Aleksandrović poseduje 50 hektara vinograda, odakle godišnje proizvede 300.000 litara vina. Najmoderniji podrum vina, sa degustacionom i seminar salom, svakodnevno ugosti mnogobrojne putnike namernike koji svoju ljubav ka vinu učvršćuju edukacijom zaposlenih u vinariji.

Vinariju Aleksandrović u 2010. godini posetilo je preko 20.000 turista i ljubitelja vina. Oplenačko vinogorje je svake godine bogatije novim vinarijama, a podsticaj i vetar u leđa novim vinarima svakako daje slika hiljade zadovoljnih turista.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik